Nære og inderlige stemninger, sterke melodier og solid musikalitet i et sjelfullt samspill. Det er hva duoen Kristin & Kvistum handler om.

Kristin Sevaldsen og Lars A. Kvistum oppsummerer fem års samarbeid med et nytt akustisk duo-album. Hovedtyngden av materialet har de hentet fra hver sine tidligere plateutgivelser, men her er låtene befridd fra de opprinnelige band-arrangementene. Bare sopransaksofon og flygel står igjen. Musikken er skjør og naken, men den puster og lever. Albumet byr også på et knippe helt nye låter.
Alt er innspilt i løpet av én intens dag i Stable Studios i Oslo.
Duoen Kristin & Kvistum har samarbeidet siden 2013, samt utgjort kjernen i Kristin Sevaldsen Group (KSG) og hennes solo-utgivelser i 2015 og 2017.
Idéen med dette albumet er først og fremst å presentere det lyriske materialet i en ren og nedstrippet form. Acoustic er et ærlig album som lar seg gjenskape live på scenen. Publikum kan gå hjem og lytte mer til musikken de nettopp har hørt, mens nye arrangører skal vite hva de får når de ønsker å engasjere denne duoen til sitt event.
Her er delikate improvisasjoner, med tydelige referanser til jazz, folkemusikk og filmmusikk. Musikerne lar lytteren komme tett på. De lar pusten fra saksofonisten og knirkingen fra pianokrakken og pedalene høres når de spiller. Det er intimt og helt akustisk.

Saksofonist og komponist Kristin Sevaldsen har utgitt fire soloalbum og har hovedsakelig jobbet som soloartist med en klar musikalsk signatur. I tillegg har hun også arbeidet som freelance-musiker både nasjonalt og internasjonalt.
Hør Kristin på Spotify og YouTube.

Pianist og komponist Lars A. Kvistum har et tydelig særpreg som særlig kommer til uttrykk på hans tre soloutgivelser med synthmusikk. Foruten solokarrieren har han arbeidet som freelance-musiker i flere år, nasjonalt og internasjonalt.
Hør Kvistum på Spotify og YouTube.

www.kristinsevaldsen.com

01 - Lars A. Kvistum - Kristin Sevaldsen.jpg
02 - Lars A. Kvistum - Kristin Sevaldsen.jpg
03 - Lars A. Kvistum - Kristin Sevaldsen.jpg
04 - Lars A. Kvistum - Kristin Sevaldsen.jpg
Posted
AuthorHenning Velo
Categories2019

Det er et særdeles samspilt og vitalt band med flere nye unge utøvere som kommer til Hadeland for å levere Erlend Skomsvolls arrangementer av Torun Eriksens musikk og tekster. Inkludert et par helt nye låter som Torun og Erlend har komponert og arrangert nå i høst.

“Denadas store kveld» skrev Dagsavisen etter premiere-konserten på Kongsberg jazzfestival i 2017. Det som skulle være et festivalprosjekt ble til et turnéprosjekt, og hittil er det blitt mer enn 20 konserter med dette konseptet, fra Bremen til Mo i Rana, inkludert konsertopptak med NRK-TV på Nasjonal jazzscene og et livealbum på Jazzland Recordings. Albumet «Live in Bremen» ble sluppet i alle formater våren 2019. Konserten på Brandbu blir også bandets sesongavslutning for 2019.

Det kunstneriske utgangspunktet for prosjektet er Torun Eriksens album «Grand White Silk», som etter hvert er blitt komplettert med mer repertoar. Alle tekster og all musikk er komponert av Torun Eriksen og arrangert for Ensemble Denada av Erlend Skomsvoll. Skomsvoll tar Eriksens elegante pop-estetikk og bobler den sammen med vindskeiv euro-jazz. Så spisses det hele med sørstats-dampende soul. Resultatet er blitt noen små noveller fra hverdagslivet, med spennvidde fra New Orleansk discogroove og sousafon til rocka og smått burleske uttrykt i retning ESP eller Tom Waits. Men jazz er det okke som, og arrangør Skomsvoll har satt av godt med plass i partiturene til Ensemble Denada’s formidable solister.

MEDVIRKENDE:

Torun Eriksen (vokal, komponist og tekstforfatter)

Frank Brodahl (trompet, piccolotrompet)
Marius Haltli (trompet)
Anders Eriksson (trompet, flygelhorn)
Even Kruse Skatrud (trombone, sousafon)
Nils Andreas Granseth (trombone)

Martin Myhre Olsen (altsaks)
Børge Are Halvorsen (altsaks, fløyter)
Atle Nymo (tenorsaks, bassklarinett)
Tina Lægreid Olsen (baritonsaks)

Olga Konkova (piano)
Jens Thoresen (gitar)
Per Mathisen (bass)
Øystein Aarnes Vik (trommer)

Thor-Ivar Lund (lyd)

Ensemble Denada drives av Østnorsk jazzsenter med tilskudd fra Norsk kulturråd.
Produksjonen er støttet av NOPA og Norsk kulturråd.

NRK TV
https://www.youtube.com/watch?v=ZtJNAoiHXYc


Live in Bremen - anmeldelse av Terje Mosnes
https://jazzinorge.no/anmeldelse/fullt-sus-i-silkeserken/

www.ostnorsk.jazzinorge.no/ensemble-denada/
www.toruneriksen.no

01 Ensemble Denada m Torunn Eriksen.jpg
02 Ensemble Denada m Torunn Eriksen.jpg
03 Ensemble Denada m Torunn Eriksen.jpg
04 Ensemble Denada m Torunn Eriksen.jpg
05 Ensemble Denada m Torunn Eriksen.jpg
06 Ensemble Denada m Torunn Eriksen.jpg
Posted
AuthorHenning Velo
Categories2019

Kristin Asbjørnsen – vokal

Olav Torget – gitarer & vokal

Suntou Susso – kora & vokal

Kristin er en av de mest orginale og kritikerroste stemmer i norsk musikk gjennom de siste 25 år. Hennes kunstneriske uttrykk har møtt stor interesse, gjennom mangeårig internasjonal konsertvirksomhet. I fjor utkom Kristins siste album Traces Of You til strålende mottagelse.

Sangene åpnet nytt terreng i Kristins mangefasetterte univers. Med sterk meloditeft og poetisk lyrikk veves gitarer, vestafrikansk kora og stemmer sammen i et særdeles vakkert og meditativt lydlandskap. Musikken bærer avtrykk fra vestafrikansk musikk, vuggesanger og kontemplativ, nordisk jazz.

Albumet tok utgangspunkt i sanger fra Kristins bestillingsverk “Traces of You” for Global Oslo Music i 2016. Utgivelsen ble etterfulgt av konserter i Norge, Tyskland, Italia og Spania. En rekke nye konserter står for tur i Europa høsten 2019.

Sildrende afrikanske ornameneter står i lekende dialog med et klangfylt gitarunivers. Kristins lyrikk er oversatt til vestafrikansk mandinka, i berørende samsang med Suntou. Sangene er som váre fornemmelser; om livsavtrykk, nærvær og kjærlighetens omdannelser.

Kristins Traces Of You musikk og hennes personlige tolkninger av afroamerikanske spirituals danner ramme for kommende konserter. Det er alltid en stor opplevelse å høre Kristin på scenen, og det er duket for en unik konsertopplevelse med Kristin og hennes to eminente musikere.

Kristin Asbjørnsen er en av de mest kritikerroste stemmene i europeisk musikk gjennom de siste 20 år. Hennes kunstneriske uttrykk har møtt stor interesse, gjennom mangeårig internasjonal virksomhet. I 2013 utgav Kristin det kritikerroste soloalbumet ”I’ll Meet You In The Morning” (Universal/Emarcy) – som videreførte hennes mangeårige arbeid med afroamerikanske spirituals. I 2009 utgav Kristin ”The Night Shines Like The Day” og hennes første soloalbum ”Wayfaring Stranger – A Spiritual Songbook” 2006 (som solgte til Platina) og ”Factotum” (Soundtrack-album – Charles Bukowski/Bent Hamer), markerte for alvor hennes virke som sanger og låtskriver internasjonalt. Kristin har hatt flere større samarbeid med den sørafrikanske acappella gruppen Ladysmith Black Mambazo. I en årrekke har Kristin konsertert med pianist Tord Gustavsen, og hun har utarbeidet konsertforestillinger i samarbeid med forfatter Hanne Ørstavik. Kristin var i mange år sentral i ensemblene Krøyt, Dadafon og Kvitretten. Kristin har vunnet Spellemannspriser, Alarmpris, Edvardpris, Kanon-pris (Beste Filmmusikk) og den Franske Mondomix-Babel Med Award for sin musikk. Kristin var bl.a utdannet fra jazzlinja ved Trøndelag Musikkonservatorium. www.kristinasbjornsen.com

Kristin og Olav Torget har utviklet et tett kammerspill gjennom mange års musikalsk samarbeid. Gitarspillet til Olav er i særklasse, hans uttrykk er blant annet utviklet gjennom mangeårig fordypning i sør- og vest-afrikanske musikktradisjoner (særlig griot-musikk fra Senegal). Olav er flittig brukt gitarist i ulike pop/jazz/verdensmusikk sammenhenger. Han utgav et solo-album "Suburban Jive" i 2007 til strålende omtaler og har også produsert en rekke album for ulike artister.

Suntou Susso er oppvokst i en griotfamilie i Gambia og sammensmelter sin rike mandinka tradisjon med nye musikalske impulser. Han har en sterk lyrisk og groovy kraft, og er i dag en mye brukt koraspiller, perkusjonist og sanger i England. Han medvirket bla som koraspiller, sanger og komponist på den svenske ”Medan Vi Lever” filmen og spiller bla med Seckou Keita og i Ghazalaw ensemblet.

Olav Torget - Kristin Asbjørnsen - Suntou Susso

Olav Torget - Kristin Asbjørnsen - Suntou Susso

Suntou Susso

Suntou Susso

Olav Torget

Olav Torget

Kristin Asbjørnsen

Kristin Asbjørnsen

Olav Torget - Suntou Susso - Kristin Asbjørnsen

Olav Torget - Suntou Susso - Kristin Asbjørnsen

Posted
AuthorHenning Velo
Categories2019

Dette sterke trio-formatet med Marilyn, Krister og Josefine har eksistert i mange år. Marilyn har jobbet tett med de to andre musikerne i flere forskjellige konstellasjoner helt siden de møtte hverandre i år 2000, under et kulturprosjekt i forbindelse med åpningen av broen mellom Sverige og Danmark. I den anledning skrev Marilyn et bestillingsverk for et svensk/dansk samarbeid.

I 2014 ga trioen ut sin rikt fasetterte og natur-inspirerte musikk på cd'en "Flamingo Sky".

Trioens musikk er for det meste skrevet av Marilyn Mazur, men alle tre bidrar med tekst og musikk, og utrykket er fantasifullt og kollektivt. Poetisk musikk med et sterkt rytmisk og energisk element.

Marilyn Mazur - Komponist, bandleder, perkusjonist og pianist. Hun er født i New York i 1955 og har bodd i Danmark siden 1961. I sine yngre år var hun aktiv som danser og pianist, og siden midten av 70-tallet som perkusjonist/trommeslager, komponist og bandleder i utallige konstellasjoner. I tillegg har hun i lang tid vært medlem i gruppene til bl.a. Miles Davis, Wayne Shorter og Jan Garbarek. Marilyn leder mange av sine egne Skandinavia-baserte orkestre og prosjekter: Celestial Circle (ECM-album 2011), Marilyn Mazur Group (2010 CD-Tangled Temptations &The Magic Box), Percussion Paradise, Future Song (med bl.a Nils Petter Molvær) og Elixir (hennes soloalbum 2008 for ECM) samt den nye, store kvinnegruppen Shamania.-

Josefine Cronholm - Vokalist fra Sverige, bor i København. Utdannet ved Rhythmic Conservatory. Josefine var medlem i Marilyn Mazur’s Celestial Circle og Percussion Paradise, og er nå del av Shamania. Hun har også spilt og spilt inn med Django Bates, Pierre Dørge’s New Jungle Orch. og Steen Rasmussens brasilian Quinteto. I tillegg har hun gitt ut tre cd'er under sitt eget navn, der den siste, “Songs of the Falling Feather”, er ute på den tyske ACT-etiketten. Med sin vakre stemme og sin sterke musikalske allsidighet er hun en ettertraktet solist i mange spennende prosjekter.

Krister Jonsson - Gitar. Bor i Malmø, Sverige og er en meget populær og fleksibel musiker med et spekter som omfavner det meste. Han har spilt med Offpiste Gurus, Marilyn Mazur Group, Viktoria Tolstoy, Hanne Boel, Bo Stief og mange andre i Sverige, Danmark og fjernere trakter. Med sin egen trio har han gitt ut “Truckload Deluxe” (2014, med Svante Henryson, Dan Berglund og Peter Danemo) og “Waiting for Antonesjka”, som ble fremført sammen med Tromsø Kammerorkester i 2012.

01 Marilyn Mazur Trio.jpg
02 Krister Jonsson.jpg
03 Marilyn Mazur.jpg
04 Josefine Cronholm.jpg
05 Krister Jonsson - Marilyn Mazur.jpg
06 Marilyn Mazur - Josefine Cronholm.jpg
07 Krister Jonsson.jpg
08 Marilyn Mazur - Josefine Cronholm.jpg
09 Marilyn Mazur.jpg
10 Marilyn Mazur Trio.jpg
Posted
AuthorHenning Velo
Categories2019

Bassist, sanger og komponist Ellen Andrea Wang er en av våre mest spennende og kreative unge musikere. Med utgangspunkt i jazzestetikken har hun skapt et personlig og unikt musikalsk uttrykk. Hun balanserer det lyriske og det røffe, det akustiske med det elektriske, og skaper et tidsriktig og urbant sound. 

Wang grunnla av bandet Pixel. Hun har turnert med Manu Katché og Marilyn Mazur, hatt stor suksess med bandet GURLS og trioen Ellen Andrea Wang. Hun fikk den høythengende DNB-prisen på Kongsberg Jazzfestival i 2015. 

Wang har igjennom sitt musikalske virke vist særpreg og selvtillit til å gå egne veier. Med jazzestetikken som utgangspunkt har hun skapt et personlig uttrykk i et sjangeroverskridende landskap av jazz og pop. Som låtskriver har hun markert seg med sine fengende komposisjoner, som spenner fra lyriske ballader til groovy powerlåter. 

Ellen Andrea Wang er både vokalist og komponist, men først og fremst er hun bassist. Derfor er det veldig spennende at hun i dette nye prosjektet tar utgangspunkt i estetikken og filosofien til basslegenden Charlie Haden (1937 - 2014). Charlie Haden var kjent for sin dype og varme basstone. Han hadde en forkjærlighet for det enkle i musikken, men var også en forkjemper for å utvide bassistens rolle fra å være et kompinstrument til å ha en mer sentral, direkte og tydelig tilstedeværelse i samspillet.  

Konserten vil bestå av ca 40 min ny musikk komponert av Ellen Andrea Wang, og ca 30 min nytolkning av Charlie Haden sine låter sydd sammen til en helhetlig konsertopplevelse. 

På gitar vil hun ha med seg den talentfulle britiske gitaristen Rob Luft som er i en klasse for seg når det kommer til luftig og klanglig gitarspill. Han beveger seg i et minimalistisk og kvalitetsbevisst landskap som har mange musikalske referanser til Charlie Haden sin estetikk.

 Konserten er bestilt og produsert av Nasjonal jazzscene, og har urpremiere på Victoria, Nasjonal jazzscene 30. august 2019. 

Bass og pedaler - Galleri Banken, Jaren
Ellen Andrea Wang, Rob Luft - Galleri Banken, Jaren
Ellen Andrea Wang, Rob Luft - Galleri Banken, Jaren
Ellen Andrea Wang, Rob Luft - Galleri Banken, Jaren
05 edit.jpg
Ellen Andrea Wang, Rob Luft - Galleri Banken, Jaren
Ellen Andrea Wang, Rob Luft - Galleri Banken, Jaren
Posted
AuthorHenning Velo
Categories2019

Hilde Louise Asbjørnsen er en kvinne med mange talenter; hun er jazzvokalist, låtskriver, skuespiller og kabaret-artist med flere store musikal-roller bak seg. Men aller nærmest hjertet ligger musikken, noe som over tid har resultert i 10 album, og nå er hun snart klar med sitt 11. solo-album. Hun er blitt sammenlignet med storheter som Marilyn Monroe, Edith Piaf og Peggy Lee, og omtales som like mye musiker og poet, som historieforteller. Under konserten ved Midtsommerjazzen på Hadeland presenteres en miks av Asbjørnsens siste plater i herlig samspill med hennes håndplukkede band; Hilde Louise Orchestra. Det loves også noen smakebiter fra det kommende albumet.

Hilde Louise Orchestra består av:
Hilde Louise Asbjørnsen på vokal
Anders Aarum på tangenter
Jens Fossum på kontrabass
Svein Erik Martinsen på gitar
Hermund Nygård på trommer

Konserten var et samarbeid mellom Hadeland Jazzforum og Randsfjordmuseet, Hadeland Folkemuseum.

01 Publikum.jpg
02 Hilde Louise Asbjørnsen - Erling Bonnevie Hjort.jpg
03 Svein Erik Martinsen.jpg
04 Hilde Louise Asbjørnsen.jpg
05 Anders Aarum - Hermund Nygård.jpg
06 Jens Fossum.jpg
07 Hilde Louise Asbjørnsen - Svein Erik Martinsen.jpg
Posted
AuthorHenning Velo
Categories2019

Som del av Terje Johanssen–dagene spilte Håkon Kornstad i Sct. Petri lørdag 1. juni. Poetene Inger Elisabeth Hansen og Torgeir Rebolledo Pedersen leste egne dikt.

Gratis inngang.

Konserten var et samarbeid mellom Hadeland dialekt- og mållag, Terje Johanssen–dagene og Hadeland Jazzforum. Konserten var avslutningen på poesivandringa oppover Langgutua, med start fra Fagerlund barnehage kl. 11.00.

Kornstad_TenorBattle kopi.jpg
Posted
AuthorHenning Velo
Categories2019

Roy Nikolaisen – Trompet
Ivar Farup – Piano
Uri Sala – bass
Rolv Olav Eide – trommer

“Sammen med flere av Mjøsregionens mest ettertraktede musikere – Roy Nikolaisen på trompet, Ivar Farup på piano, Rolv Olav Eide på trommer – byr bassist og komponist Uri Sala på sine originale og sjangersprengende komposisjoner. Sala, som opprinnelig kommer fra Barcelona, henter inspirasjon fra mange steder i verden og navigerer landskapet mellom bl.a. jazz, klassisk musikk, flamenco, latin, og sørindisk musikk. Kvartetten pendler sømløst fra jazzrock-aktige polyrytmiske grooves til stemningsfulle ballader med preg fra middelhavet, så her er det virkelig noe for ethvert øre.” – Tune Into Jazzklubb, Gjøvik.

Smakebiter finnes her

01 - Ivar Farup - Uri Sala - Roy Nikolaisen - Rolv Olav Eide.JPG
02 - Uri Sala.JPG
03 - Ivar Farup.JPG
04 - Uri Sala - Roy Nikolaisen - Rolv Olav Eide.JPG
05 - Roy Nikolaisen.JPG
06 - Rolv Olav Eide.JPG
Posted
AuthorHenning Velo
Categories2019

The Staffan William-Olsson Trio med bassist Terje Gewelt og trommeslager Hermund Nygård spiller jazzversjoner av poplåter fra forskjellige epoker i stedet for typiske jazzstandardlåter. Torbjørn Egner, Geirr Tveit, Lill Lindfors, Burt Bacharach, Ricky Martin, ABBA, Patsy Cline, Franz Liszt – ingenting er hellig for denne trio som fikk følgende omtale i det amerikanske jazzbladet Cadence for debutplaten "POP!":

"William-Olsson isn't a postmodern trickster figure: what's a surprise and pleasure about this disc is his demonstration of how a quite straightforward approach to this material can sound just right. Jazz fans should not be deterred by the CD´s unlikely choice of repertoire: «Pop!» is as satisfying a Jazz-guitar disc as any of recent years.”

02 Staffan William-Olsson Trio.jpg
03 Terje Gewelt.jpg
04 Staffan William-Olsson & Hermund Nygård.jpg
05 Hermund Nygård.jpg
06 Staffan William-Olsson.jpg
07 Staffan William-Olsson Trio.jpg
Posted
AuthorHenning Velo
Categories2019

Christina Dahl kvartet består af Guitaristen Niclas Knudsen, en kæmpe musikalsk personlighed med et overskud, som udtrykkes frit og lyrisk. Jesper Lundgaard, der spiller virtuost og med stor international anerkendelse på sin bas & Espen Laub von Lillienskjold der er et supertalent på trommer og tilføjer musikken en stor dynamik & dedikeret energi.

Christina Dahl er én af de mest respekterede saxofonister herhjemme. Hun er kapelmester og komponerer musik til små & større ensembler. Hun har optrådt i et utal af sammenhænge, og kendetegnes ved hendes unikke soul-fulde klang og lyrikiske fortolkninger, som sikrer indpas i publikummernes hjerter. Hun mestrer evnen at fastholde intensiteten & nærheden i musikken. Hendes spil varierer fra det mest intime og underspillede til det eksplosive.

Jesper Lundgaard er en af vores danske bassister, som har høstet stor anerkendelse både herhjemme og i udlandet. Jesper Lundgaard har turneret verden rundt i utallige sammenhænge med stort set alle de store navne fra Who’s who in Jazz -bl.a. Michel Petrucciani, John Scofield, Thad Jones, Benny Carter, Ed Thigpen, Tommy Flanagan, Dexter Gordon, Svend Asmussen m.fl. Han har medvirket på over 500 indspilninger, hvor han selv har produceret 50 af dem.

Jesper Lundgaard er desværre på orlov pga sygdom. Vi har i øjeblikket bassisten Nils Bo Davidsen med.
Han er også fantastisk god og det er skønt, at han har kunnet træde til.

Espen Laub von Lillienskjold på trommer har slået sit navn fast på scenen, som ém af de mest talentfulde musikere i tiden. Hans legende tilgang og særlige måde at komplimentere helheden af musikken på er med til at skabe et helt unikt udtryk. Hans spil er raffineret, dynamisk og altid top musikalsk.

Niclas Knudsen er uomtvisteligt en af Danmarks bedste guitarister. Han spiller på tværs af genrer med en fantastisk evne for det melodiske og har en unik måde at farve og variere sit eget bidrag og dermed musikkens fælles udtryk. Foruden hans arbejde med egne projekter, Ibrahim Electric osv., har han blandt andet også spillet med Adam Nussbaum, Tom Jones, John Tchicai, Dave Liebman, Ray Anderson, Billy Preston m.fl.

Alle musikerne har en rolle som bærende solister i én fælles legende fri kommunikation med stor originalitet. Kvartetten spiller med en frihed i et luftigt og legende samspil, som giver et nærværende musikalsk varieret udtryk. Repertoiret består af originale kompositioner af Christina Dahl: I kompositionerne ligger fortællinger, der har symbolsk betydning i forhold til livet og dets rigdom af alle farver

Posted
AuthorTore Pettersen
Categories2019

SUSANNA

Hadeland Jazzforum 9.februar Susanna har med seg Helge Sten på gitar og Pål Hausken på trommer og vokal, selv spiller hun flygel og synger. Denne trioen spilte sin første konsert i 2007 og er den opprinnelige besetningen i Susannas trio. Sammen har de gjort albumet 'Flower of Evil', innspilt i legendariske Atlantis Studio i Stockholm. Hos Hadeland Jazzforum i februar vil de spille et bredt utvalg fra mange av Susannas album, både hennes egen musikk og personlige cover låter. Helge Sten er kjent fra band som Supersilent og Motorpsycho, og eget soloprosjekt Deathprod. Pål Hausken spiller i In The Country, Music for a while,og med artister som Solveig Slettahjell og Ida Jenshus, blant mange andre.Susanna er kvinnen bak Susanna and the Magical Orchestra // Susanna // Susanna Wallumrød, og har utgitt kritikerrost musikk siden debuten i 2004, påuavhengige labler som Rune Grammofon, og gjennom eget plateselskap SusannaSonata siden 2011. Hun er kjent for sine personlige forvandlinger av sanger av blant annet Dolly Parton, Thin Lizzy, Purcell og Leonard Cohen, men også for sine sterke originaler, tonesetting av Gunvor Hofmos dikt og samarbeid med blant annet Ensemble neoN, Jenny Hval, Bonnie ‘Prince’ Billy, John Paul Jones, Stian Westerhus, Tord Gustavsen og samtidsdans-kompaniet Carte Blanche. Susanna mottok Rolf Gammleng-prisen i Åpen Klasse i 2012, i 2015 ble hun tildelt Radka Toneff Minnepris og i 2016 mottok hun den store musikerprisen fra DNB som utdeles på Kongsberg Jazzfestival. Susanna har vunnet Spellemannprisen i Åpen Klasse i 2013, 2014 og 2016, EDVARD-prisen i Åpen Klasse i 2017 og var komponist av selve Tingingsverket på Vossa Jazz 2017.

www.susannamagical.com

Posted
AuthorTore Pettersen
Categories2019

Espen Eriksen Trio med Andy Sheppard

 

Melodiske mestre i samarbeid med britisk jazzstjerne.  

I mai 2018 slapp Espen Eriksen Trio og saksofonisten Andy Sheppard sin første plate sammen på Rune Grammofon. Plata, ”Perfectly Unhappy”, med åtte nye sanger signert Espen Eriksen komponert spesielt for dette prosjektet, har mottatt svært gode kritikker: 

 

”However it came about, the symbiosis between the saxophonist and the trio is truly remarkable. Sheppard sounds as if he has been playing with them for a decade or more...The success of the album is down to all four of them and demonstrates what fine musicians they are.” 4,5/5 All About Jazz. ”Some people say that sadness is the most beautiful emotion; after 45 minutes with Eriksen, Sheppard and co I'm inclined to agree.” 4/5 BBC Music Magazine 

 ”This music is simply too beautiful, so one needs to hear and feel it to understand. It's the way it touches and comforts your mind, more than simply what it sounds like.” Hi Fi Critic  ”Det går an å forestille seg at de fire figurene på Perfectly Unhappy-omslaget er et vennlig nikk i retning de fire ballongene på forsiden av Belonging.  Melodiene på denne plata [er] fylt av så mye av det samme bittersøte grunnstoffet, den romantiske lengselen, at man ser for seg at den er skapt for samme typen kvelder som den store nesten- norske jazzklassikeren har tonesatt i over 40 år.” Jazznytt

Bakgrunn

Historien starta i mai 2016 da Andy Sheppard var gjest med Espen Eriksen Trio på to konserter i London. Det var full klaff fra første tone. Samspillet satt umiddelbart og det var som om Eriksens melodier skulle vært skrevet nettopp for Sheppard. Dette ble starten på et nytt samarbeid og etter turnéer i Norge og Sør-Korea ble plata spilt inn i oktober 2017. Gjennom turnering og plateinnspilling har trioen og Sheppard skapt et nytt felles språk som vil appellere både til fans av Eriksen og Sheppard, og utvilsomt skape noen nye fans. Plateslippet ble fulgt opp av en lang rekke konserter i Norge, England, Tyskland, Portugal og Litauen. Blant høydepunktene var utsolgte konserthus i England, radiooverføring av Westdesutsche Rundfunk fra Stadtgarten i Køln, to konserter på London Jazz Festival overført av BBC , Litauen Mama Jazz festival og konsert på European Jazz Conference i Lisboa. 

Espen Eriksen Trio

Espen Eriksen Trio ble danna i 2007 og har opparbeida seg en sterk stilling på den internasjonale jazzscenen. Trioens ”melodiske minimalisme”, med sterke temaer og en ”less is more”-tilnærming i arrangementer og fremføring, blir gang på gang trukket frem som unik. Trioen har gitt ut fire plater på det prestisjetunge norske plateselskapet Rune Grammofon som alle har blitt hyllet av tunge internasjonale publikasjoner som for eksempel BBC, The Independent og KulturSpiegel. For å sitere BBCs anmeldelse av trioens andre plate: “A wonderfully plaintive jazz record, abandoned to the lost art of melodic minimalism, stripped back and beautifully near bare. No smoke and mirrors, just the graceful chemistry of superb musicians at the top of their game”

 Andy Sheppard
Gjennom en karriere som spenner seg over fire tiår og samarbeid med blant andre George Russel og Gil Evans, har den britiske tenorsaksofonisten Andy Sheppard vist seg som en av Europas fremste saksofonister. Han er blant de få musikere i verden som uanstrengt kan veksle mellom en europeisk lyrisk sensibitet og hardcore amerikansk post-bop.  I det siste har han konsentrert seg mest om sin eget band, Andy Sheppard Quartet, og trioen med de levende legendene Carla Bley og Steve Swallow. Begge bandende blir utgitt på ECM

 


Medvirkende:
Espen Eriksen – piano og komposisjoner
Lars Tormod Jenset – kontrabass

Andreas Bye –  trommer

Andy Sheppard –  tenorsax

Espen Eriksen Trio med Andy Sheppard

 

Melodiske mestre i samarbeid med britisk jazzstjerne.  

I mai 2018 slapp Espen Eriksen Trio og saksofonisten Andy Sheppard sin første plate sammen på Rune Grammofon. Plata, ”Perfectly Unhappy”, med åtte nye sanger signert Espen Eriksen komponert spesielt for dette prosjektet, har mottatt svært gode kritikker: 

 

”However it came about, the symbiosis between the saxophonist and the trio is truly remarkable. Sheppard sounds as if he has been playing with them for a decade or more...The success of the album is down to all four of them and demonstrates what fine musicians they are.” 4,5/5 All About Jazz

 

”Some people say that sadness is the most beautiful emotion; after 45 minutes with Eriksen, Sheppard and co I'm inclined to agree.” 4/5 BBC Music Magazine 

 

”This music is simply too beautiful, so one needs to hear and feel it to understand. It's the way it touches and comforts your mind, more than simply what it sounds like.” Hi Fi Critic 

 

”Det går an å forestille seg at de fire figurene på Perfectly Unhappy-omslaget er et vennlig nikk i retning de fire ballongene på forsiden av Belonging.  Melodiene på denne plata [er] fylt av så mye av det samme bittersøte grunnstoffet, den romantiske lengselen, at man ser for seg at den er skapt for samme typen kvelder som den store nesten- norske jazzklassikeren har tonesatt i over 40 år.” Jazznytt

 

Bakgrunn

Historien starta i mai 2016 da Andy Sheppard var gjest med Espen Eriksen Trio på to konserter i London. Det var full klaff fra første tone. Samspillet satt umiddelbart og det var som om Eriksens melodier skulle vært skrevet nettopp for Sheppard. Dette ble starten på et nytt samarbeid og etter turnéer i Norge og Sør-Korea ble plata spilt inn i oktober 2017. Gjennom turnering og plateinnspilling har trioen og Sheppard skapt et nytt felles språk som vil appellere både til fans av Eriksen og Sheppard, og utvilsomt skape noen nye fans.

 

Plateslippet ble fulgt opp av en lang rekke konserter i Norge, England, Tyskland, Portugal og Litauen. Blant høydepunktene var utsolgte konserthus i England, radiooverføring av Westdesutsche Rundfunk fra Stadtgarten i Køln, to konserter på London Jazz Festival overført av BBC , Litauen Mama Jazz festival og konsert på European Jazz Conference i Lisboa. 

 

Espen Eriksen Trio

Espen Eriksen Trio ble danna i 2007 og har opparbeida seg en sterk stilling på den internasjonale jazzscenen. Trioens ”melodiske minimalisme”, med sterke temaer og en ”less is more”-tilnærming i arrangementer og fremføring, blir gang på gang trukket frem som unik. Trioen har gitt ut fire plater på det prestisjetunge norske plateselskapet Rune Grammofon som alle har blitt hyllet av tunge internasjonale publikasjoner som for eksempel BBC, The Independent og KulturSpiegel. For å sitere BBCs anmeldelse av trioens andre plate: “A wonderfully plaintive jazz record, abandoned to the lost art of melodic minimalism, stripped back and beautifully near bare. No smoke and mirrors, just the graceful chemistry of superb musicians at the top of their game”

 

Andy Sheppard
Gjennom en karriere som spenner seg over fire tiår og samarbeid med blant andre George Russel og Gil Evans, har den britiske tenorsaksofonisten Andy Sheppard vist seg som en av Europas fremste saksofonister. Han er blant de få musikere i verden som uanstrengt kan veksle mellom en europeisk lyrisk sensibitet og hardcore amerikansk post-bop.  I det siste har han konsentrert seg mest om sin eget band, Andy Sheppard Quartet, og trioen med de levende legendene Carla Bley og Steve Swallow. Begge bandende blir utgitt på ECM

 


Medvirkende:
Espen Eriksen – piano og komposisjoner
Lars Tormod Jenset – kontrabass

Andreas Bye –  trommer

Andy Sheppard –  tenorsax

Posted
AuthorTore Pettersen
Categories2019