Dette sterke trio-formatet med Marilyn, Krister og Josefine har eksistert i mange år. Marilyn har jobbet tett med de to andre musikerne i flere forskjellige konstellasjoner helt siden de møtte hverandre i år 2000, under et kulturprosjekt i forbindelse med åpningen av broen mellom Sverige og Danmark. I den anledning skrev Marilyn et bestillingsverk for et svensk/dansk samarbeid.

I 2014 ga trioen ut sin rikt fasetterte og natur-inspirerte musikk på cd'en "Flamingo Sky".

Trioens musikk er for det meste skrevet av Marilyn Mazur, men alle tre bidrar med tekst og musikk, og utrykket er fantasifullt og kollektivt. Poetisk musikk med et sterkt rytmisk og energisk element.

Marilyn Mazur - Komponist, bandleder, perkusjonist og pianist. Hun er født i New York i 1955 og har bodd i Danmark siden 1961. I sine yngre år var hun aktiv som danser og pianist, og siden midten av 70-tallet som perkusjonist/trommeslager, komponist og bandleder i utallige konstellasjoner. I tillegg har hun i lang tid vært medlem i gruppene til bl.a. Miles Davis, Wayne Shorter og Jan Garbarek. Marilyn leder mange av sine egne Skandinavia-baserte orkestre og prosjekter: Celestial Circle (ECM-album 2011), Marilyn Mazur Group (2010 CD-Tangled Temptations &The Magic Box), Percussion Paradise, Future Song (med bl.a Nils Petter Molvær) og Elixir (hennes soloalbum 2008 for ECM) samt den nye, store kvinnegruppen Shamania.-

Josefine Cronholm - Vokalist fra Sverige, bor i København. Utdannet ved Rhythmic Conservatory. Josefine var medlem i Marilyn Mazur’s Celestial Circle og Percussion Paradise, og er nå del av Shamania. Hun har også spilt og spilt inn med Django Bates, Pierre Dørge’s New Jungle Orch. og Steen Rasmussens brasilian Quinteto. I tillegg har hun gitt ut tre cd'er under sitt eget navn, der den siste, “Songs of the Falling Feather”, er ute på den tyske ACT-etiketten. Med sin vakre stemme og sin sterke musikalske allsidighet er hun en ettertraktet solist i mange spennende prosjekter.

Krister Jonsson - Gitar. Bor i Malmø, Sverige og er en meget populær og fleksibel musiker med et spekter som omfavner det meste. Han har spilt med Offpiste Gurus, Marilyn Mazur Group, Viktoria Tolstoy, Hanne Boel, Bo Stief og mange andre i Sverige, Danmark og fjernere trakter. Med sin egen trio har han gitt ut “Truckload Deluxe” (2014, med Svante Henryson, Dan Berglund og Peter Danemo) og “Waiting for Antonesjka”, som ble fremført sammen med Tromsø Kammerorkester i 2012.

01 Marilyn Mazur Trio.jpg
02 Krister Jonsson.jpg
03 Marilyn Mazur.jpg
04 Josefine Cronholm.jpg
05 Krister Jonsson - Marilyn Mazur.jpg
06 Marilyn Mazur - Josefine Cronholm.jpg
07 Krister Jonsson.jpg
08 Marilyn Mazur - Josefine Cronholm.jpg
09 Marilyn Mazur.jpg
10 Marilyn Mazur Trio.jpg
Posted
AuthorHenning Velo
Categories2019