Lokalkveld med Karteswingen og Miguel Steinsland med prosjektet "I tyrens tegn"

Posted
AuthorTore Pettersen
Categories2018

 

 

 

Eivind Aarseth spilte hos Hadeland Jazzforum i 2008; på en sånn måte at mange har spurt siden den gangen om ikke det er på tide å få han tilbake. Vi har derfor gleden av å presentere Eivind Aarseth førstkommende fredag sammen med Audun Erlien, Erland Dahlen og Wetle Holte.

Eivind Aarset har greid det mesterstykket å skape sin helt egne og umiskjennelige identitet. Han har en formidabel dynamikk i uttrykket sitt. I det ene øyeblikket kan han spille de sarteste gitartonene som noensinne har kommet ut av en elektrisk gitar, og i neste øyeblikk kan han vrenge ut den mest brutale støyen du kan tenke deg. Men han har et enestående gehør når det gjelder å lytte, og kun spille det som musikken krever. Han setter aldri seg selv foran helheten. Samtidig har han en trang til å utforske musikalske retninger som måtte by seg, noe som gjennom årene har åpnet dører til samarbeid med størrelser som Jon Hassell, Marilyn Mazur, Dhafer Youssef, Andy Sheppard, Laurie Anderson og Bill Laswell. Etter å ha vært en av Norges mest benyttede session-musikere og spilt med det som kunne krype å gå av artister fra øverste hylle på 80og 90-tallet, ble han kjent for et publikum utenfor Norge gjennom sitt mangeårige samarbeid med Nils Petter Molvær. Da han debuterte som soloartist med albumet «Èlectronique Noire» i 1998, kalte The New York Times platen for «...one of the best post Miles electricjazz albums». Hans forrige album, «Dream Logic» (2012), ble av Jazzwise beskrevet som «...the most significant album to come out of Norway since «Khmer» in thelate 1990s». Det er altså en betydelig skikkelse i norsk musikkliv som nå gir ut sitt syvende album, «I.E.

 

Eivind Aarset: gitar, elektronics. Audun Erlien: bass. Erland Dahlen: trommer, perk, sag, klokkespill. Wetle Holte: trommer, perk, elektronics.

Posted
AuthorTore Pettersen
 Foto: Tore Pettersen  Det ble en forrykende konsert på Huset 19. august. Prima Vista Social Club er  et  band som på kort tid er blitt en "snakkis" blant arrangører og musikere og har gjort seg bemerket som et heidundrende partyband! Gruppen spilte for fullt hus under Oslo Jazzfestival 2015, og holder sin allerede sagnomsuste julekonsert med diverse gjester på Buckleys hvert år.     Bandet består av Oslos kanskje sprekeste blåserrekke, pluss et drevent komp, frontet av entertainer Svein Erik Martinsen. Prima Vista spiller publikumsvennlig swing, blues, salsa og jump ‘n jive, inspirert av den hardtsvingende musikken på 1940- og 50-tallet, med bl.a. Louis Prima, Louie Jordan, Ray Charles og Brian Seltzer som forbilder. Elegant antrukket, men med energi, show og fanfarer.  Det ble en konsert som trakk bra med folk og publikum koste seg musikalsk og fikk god underholdning.     Svein Erik Martinsen - gitar, vokal  Jens Fossum - kontrabass  Torstein Ellingsen - trommer  Erik Eilertsen - trompet  Håvard Fossum - tenorsax  Kristoffer Kompen – trombone

Foto: Tore Pettersen

Det ble en forrykende konsert på Huset 19. august. Prima Vista Social Club er et  band som på kort tid er blitt en "snakkis" blant arrangører og musikere og har gjort seg bemerket som et heidundrende partyband! Gruppen spilte for fullt hus under Oslo Jazzfestival 2015, og holder sin allerede sagnomsuste julekonsert med diverse gjester på Buckleys hvert år.

 

Bandet består av Oslos kanskje sprekeste blåserrekke, pluss et drevent komp, frontet av entertainer Svein Erik Martinsen. Prima Vista spiller publikumsvennlig swing, blues, salsa og jump ‘n jive, inspirert av den hardtsvingende musikken på 1940- og 50-tallet, med bl.a. Louis Prima, Louie Jordan, Ray Charles og Brian Seltzer som forbilder. Elegant antrukket, men med energi, show og fanfarer.

Det ble en konsert som trakk bra med folk og publikum koste seg musikalsk og fikk god underholdning.
 

Svein Erik Martinsen - gitar, vokal
Jens Fossum - kontrabass
Torstein Ellingsen - trommer
Erik Eilertsen - trompet
Håvard Fossum - tenorsax
Kristoffer Kompen – trombone

 Foto: Tore Pettersen

Foto: Tore Pettersen

Posted
AuthorTore Pettersen

 

På Cafe Oscar busset de inn et helt lass med musikere som ble strålende fornøyd da de fikk ta spillplassen for midtsommer jazzen i øyesyn. Fra Gøteborg fikk vi en helaften i storbandjazzens navn med musikere som tilsamnen danner nordeuropas beste storband. Vi koste oss med skikkelig trøkk, gode låter, flotte soloprestasjoner og endog; godt vær! Tusen takk til Janne Ersons's Monster Big Band.

midtsommer11.jpg
Posted
AuthorTore Pettersen