Kristin Asbjørnsen – vokal

Olav Torget – gitarer & vokal

Suntou Susso – kora & vokal

Kristin er en av de mest orginale og kritikerroste stemmer i norsk musikk gjennom de siste 25 år. Hennes kunstneriske uttrykk har møtt stor interesse, gjennom mangeårig internasjonal konsertvirksomhet. I fjor utkom Kristins siste album Traces Of You til strålende mottagelse.

Sangene åpnet nytt terreng i Kristins mangefasetterte univers. Med sterk meloditeft og poetisk lyrikk veves gitarer, vestafrikansk kora og stemmer sammen i et særdeles vakkert og meditativt lydlandskap. Musikken bærer avtrykk fra vestafrikansk musikk, vuggesanger og kontemplativ, nordisk jazz.

Albumet tok utgangspunkt i sanger fra Kristins bestillingsverk “Traces of You” for Global Oslo Music i 2016. Utgivelsen ble etterfulgt av konserter i Norge, Tyskland, Italia og Spania. En rekke nye konserter står for tur i Europa høsten 2019.

Sildrende afrikanske ornameneter står i lekende dialog med et klangfylt gitarunivers. Kristins lyrikk er oversatt til vestafrikansk mandinka, i berørende samsang med Suntou. Sangene er som váre fornemmelser; om livsavtrykk, nærvær og kjærlighetens omdannelser.

Kristins Traces Of You musikk og hennes personlige tolkninger av afroamerikanske spirituals danner ramme for kommende konserter. Det er alltid en stor opplevelse å høre Kristin på scenen, og det er duket for en unik konsertopplevelse med Kristin og hennes to eminente musikere.

Kristin Asbjørnsen er en av de mest kritikerroste stemmene i europeisk musikk gjennom de siste 20 år. Hennes kunstneriske uttrykk har møtt stor interesse, gjennom mangeårig internasjonal virksomhet. I 2013 utgav Kristin det kritikerroste soloalbumet ”I’ll Meet You In The Morning” (Universal/Emarcy) – som videreførte hennes mangeårige arbeid med afroamerikanske spirituals. I 2009 utgav Kristin ”The Night Shines Like The Day” og hennes første soloalbum ”Wayfaring Stranger – A Spiritual Songbook” 2006 (som solgte til Platina) og ”Factotum” (Soundtrack-album – Charles Bukowski/Bent Hamer), markerte for alvor hennes virke som sanger og låtskriver internasjonalt. Kristin har hatt flere større samarbeid med den sørafrikanske acappella gruppen Ladysmith Black Mambazo. I en årrekke har Kristin konsertert med pianist Tord Gustavsen, og hun har utarbeidet konsertforestillinger i samarbeid med forfatter Hanne Ørstavik. Kristin var i mange år sentral i ensemblene Krøyt, Dadafon og Kvitretten. Kristin har vunnet Spellemannspriser, Alarmpris, Edvardpris, Kanon-pris (Beste Filmmusikk) og den Franske Mondomix-Babel Med Award for sin musikk. Kristin var bl.a utdannet fra jazzlinja ved Trøndelag Musikkonservatorium. www.kristinasbjornsen.com

Kristin og Olav Torget har utviklet et tett kammerspill gjennom mange års musikalsk samarbeid. Gitarspillet til Olav er i særklasse, hans uttrykk er blant annet utviklet gjennom mangeårig fordypning i sør- og vest-afrikanske musikktradisjoner (særlig griot-musikk fra Senegal). Olav er flittig brukt gitarist i ulike pop/jazz/verdensmusikk sammenhenger. Han utgav et solo-album "Suburban Jive" i 2007 til strålende omtaler og har også produsert en rekke album for ulike artister.

Suntou Susso er oppvokst i en griotfamilie i Gambia og sammensmelter sin rike mandinka tradisjon med nye musikalske impulser. Han har en sterk lyrisk og groovy kraft, og er i dag en mye brukt koraspiller, perkusjonist og sanger i England. Han medvirket bla som koraspiller, sanger og komponist på den svenske ”Medan Vi Lever” filmen og spiller bla med Seckou Keita og i Ghazalaw ensemblet.

Olav Torget - Kristin Asbjørnsen - Suntou Susso

Olav Torget - Kristin Asbjørnsen - Suntou Susso

Suntou Susso

Suntou Susso

Olav Torget

Olav Torget

Kristin Asbjørnsen

Kristin Asbjørnsen

Olav Torget - Suntou Susso - Kristin Asbjørnsen

Olav Torget - Suntou Susso - Kristin Asbjørnsen

Posted
AuthorHenning Velo
Categories2019