Eivind Aarseth spilte hos Hadeland Jazzforum i 2008; på en sånn måte at mange har spurt siden den gangen om ikke det er på tide å få han tilbake. Vi har derfor gleden av å presentere Eivind Aarseth førstkommende fredag sammen med Audun Erlien, Erland Dahlen og Wetle Holte.

Eivind Aarset har greid det mesterstykket å skape sin helt egne og umiskjennelige identitet. Han har en formidabel dynamikk i uttrykket sitt. I det ene øyeblikket kan han spille de sarteste gitartonene som noensinne har kommet ut av en elektrisk gitar, og i neste øyeblikk kan han vrenge ut den mest brutale støyen du kan tenke deg. Men han har et enestående gehør når det gjelder å lytte, og kun spille det som musikken krever. Han setter aldri seg selv foran helheten. Samtidig har han en trang til å utforske musikalske retninger som måtte by seg, noe som gjennom årene har åpnet dører til samarbeid med størrelser som Jon Hassell, Marilyn Mazur, Dhafer Youssef, Andy Sheppard, Laurie Anderson og Bill Laswell. Etter å ha vært en av Norges mest benyttede session-musikere og spilt med det som kunne krype å gå av artister fra øverste hylle på 80og 90-tallet, ble han kjent for et publikum utenfor Norge gjennom sitt mangeårige samarbeid med Nils Petter Molvær. Da han debuterte som soloartist med albumet «Èlectronique Noire» i 1998, kalte The New York Times platen for «...one of the best post Miles electricjazz albums». Hans forrige album, «Dream Logic» (2012), ble av Jazzwise beskrevet som «...the most significant album to come out of Norway since «Khmer» in thelate 1990s». Det er altså en betydelig skikkelse i norsk musikkliv som nå gir ut sitt syvende album, «I.E.

 

Eivind Aarset: gitar, elektronics. Audun Erlien: bass. Erland Dahlen: trommer, perk, sag, klokkespill. Wetle Holte: trommer, perk, elektronics.

Posted
AuthorTore Pettersen