Hadeland Jazzforum får lørdag den 8. desember besøk av Trio de Janeiro. Konserten spilles fra klokka 15:00 og er en såkalt ”æftasjazz-konsert”.  Bandet består av Tom S. Lund –gitar, Anne Marie Giørtz –vokal,og Knut Riisnæs –tenorsaksofon.
Tom S. Lund og Anne-Marie Giørtz har samarbeidet siden tidlig 80-tall, og utgjør kjernen i Trio de Janeiro. Disse to har gjennom mer enn 3 tiår samarbeidet med en rekke profilerte med-musikere, og har denne gang selveste Knut Riisnæs som solist. På repertoaret står det som alltid elegant brasiliansk bossa nova, samba og choro. Selv om det er en stund siden Trio de Janeiro gjestet Hadeland Jazzforum er gruppen stadig flittig brukt rundt i landet, og herved ønskes altså alle velkommen til en ettermiddag hvor «den typiske brasilianske aroma av rufsete sjarm og lekende omtrentlig nøyaktighet» står i høysetet

Posted
AuthorTore Pettersen

Babylon Brothers er et fyrverkeri av et jazzrockband ledet av gitaristen Staffan William-Olsson fra The Real Thing, Mezzoforte og Sharp Nine. Med på laget har han Norges ledende trommevirtuos Erik Smith, keyboardisten Kristian Wentzel og bassisten Tom Erik Antonsen. Musikken er hovedsaklig skrevet av Staffan, og stilistisk ligger det et sted mellom Jeff Beck, Larry Carlton og George Benson.

Posted
AuthorTore Pettersen
Categories2018

Backcountry

Saxofonisten Tore Brunborg (kjent fra Masqualero, Manu Katche..) og bassisten Steinar
Raknes (Stillhouse, Ola Kvernberg Trio..) har fusjonert sine musikalske verdener, og
duoen gir med utgivelsen Backcountry ut sitt første albumsammen. De to virtuose
instumentalistene skaper et rikt og fengslende sound, med varme, dybde, energi og
musikalsk vitalitet.
Lydbildet er nakent, naturlig og transparent, og helt akustisk - tenor
saxofon og kontrabass. Kun med to instrumenter skaper de to musikerne et fullstendig
musikalsk bilde, med harmonier, melodier og groover. Plata har et genuint og særegent
preg, og viser en ny måte å musisere innenfor et duolandskap med bass og sax. Detteer lyrisk musikk, som veksler mellom komplekse musikalske strukturer og det enkle 
og sangbare. Plata er tatt opp i løpet av en dag i Rainbow Studio i Oslo, og har et
musiserende og levende preg. Backcountry er et musikalsk avtrykk i jazzhistorien, skapt av øyeblikkets improvisasjoner, med utgangspunkt i helt nye låter, skrevet tilplata av Brunborg og Raknes (med unntak av «Alfonsina y el mar»).

Tore Brunborg - sax
(født 20 mai 1960, fra Voss)
Brunborg var med å starte bandet Masqualero(1982-1992) som fikk tre Spellemannspriser, og som var et sentralt band i norsk jazz gjennom heile 80-talet.
Brunborg har de senere årene gjort seg bemerket i bandene Manu Katche Group, Tord
Gustavsen Ensemble, Mats Eilertsen Kvintett, med turnéer på alle kontinenter.
Samtidig har han jobbet med egne prosjekter, som Meadow (med Thomas Strønen og
John Taylor), Scent of Soil og Tore Brunborg Kvartett. Den siste utgivelsen med 
Tore Brunborg før Backcountry er «Slow Snow», der også Raknes spiller kontrabass.

Brunborg fekk Buddy-prisen i 2013.

Steinar Raknes - kontrabass
(født 22. mars 1975, fra Midsund ) er en av de mest fremtredende kontrabassistene 
fra Norge i dag. Han begynte å spille kontrabass femten år gammel og er utdannet 
ved jazzlinja i Trondheim NTNU. Der etablerte han bl.a bandene Urban Connection
(Spellemannsprisen 2001) og The Core. Raknes blir ofte sammenlignet med den
legendariske bassisten Charles Mingus og er kjent fra samspillet med Chick Corea i
Trondheim Jazzorkester. Raknes spiller også fast med Ola Kverberg Trio, 
Tore Brunborg og Arvvas, i tillegg til sine egne band Steinar Raknes Quartet og Stillhouse. Gjennom sistnevnte prosjekt har Raknes gjort seg bemerket som vokalist og låtskriver i americana-sjangeren.
Posted
AuthorTore Pettersen
Categories2018

 

 

 

Eivind Aarseth spilte hos Hadeland Jazzforum i 2008; på en sånn måte at mange har spurt siden den gangen om ikke det er på tide å få han tilbake. Vi har derfor gleden av å presentere Eivind Aarseth førstkommende fredag sammen med Audun Erlien, Erland Dahlen og Wetle Holte.

Eivind Aarset har greid det mesterstykket å skape sin helt egne og umiskjennelige identitet. Han har en formidabel dynamikk i uttrykket sitt. I det ene øyeblikket kan han spille de sarteste gitartonene som noensinne har kommet ut av en elektrisk gitar, og i neste øyeblikk kan han vrenge ut den mest brutale støyen du kan tenke deg. Men han har et enestående gehør når det gjelder å lytte, og kun spille det som musikken krever. Han setter aldri seg selv foran helheten. Samtidig har han en trang til å utforske musikalske retninger som måtte by seg, noe som gjennom årene har åpnet dører til samarbeid med størrelser som Jon Hassell, Marilyn Mazur, Dhafer Youssef, Andy Sheppard, Laurie Anderson og Bill Laswell. Etter å ha vært en av Norges mest benyttede session-musikere og spilt med det som kunne krype å gå av artister fra øverste hylle på 80og 90-tallet, ble han kjent for et publikum utenfor Norge gjennom sitt mangeårige samarbeid med Nils Petter Molvær. Da han debuterte som soloartist med albumet «Èlectronique Noire» i 1998, kalte The New York Times platen for «...one of the best post Miles electricjazz albums». Hans forrige album, «Dream Logic» (2012), ble av Jazzwise beskrevet som «...the most significant album to come out of Norway since «Khmer» in thelate 1990s». Det er altså en betydelig skikkelse i norsk musikkliv som nå gir ut sitt syvende album, «I.E.

 

Eivind Aarset: gitar, elektronics. Audun Erlien: bass. Erland Dahlen: trommer, perk, sag, klokkespill. Wetle Holte: trommer, perk, elektronics.

Posted
AuthorTore Pettersen